Toţi cei care intră în Grecia trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării, test negativ sau dovada că persoana respectivă a trecut prin boală. În plus, toţi turiştii trebuie să completeze formularul PLF pe care îl pot accesa de pe site-ul Guvernului de la Atena.
ANAT a transmis celor de la MAE să fie mai atenți și mai responsabili atunci când comunică un anunț important. Potrivit unor surse Observator, MAE dă vina pe Ambasada Romaniei din Atena care ar fi furnizat o traducere greșită.
Un anunț publicat miercuri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) a generat confuzie și panică în rândul turiștilor. Ministerul preciza că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid.
ANAT: Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu
”Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei ALEATORIU, nu OBLIGATORIU Un anunț publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) și preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiștilor. Anume, că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid.
Autoritățile elene nu au făcut un astfel de anunț, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, așa cum s-a procedat până în prezent și așa cum procedează și alte țări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic și din ce în ce mai mulți turiști români optează pentru Grecia ca destinație. Un astfel de anunț poate declanșa, pe lângă panică, și un val de renunțări sau anulări. Orice anunț tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice.
Firește, ANAT solicită și autorităților elene să optimizeze controalele la frontieră, deoarece o staționare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiștilor care intră în Grecia dar și pot afecta turismul elen”, a transmis Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România.
Sursa: observator.ro