Actualitate

Mahler, 6 infracțiuni de fals. A ascuns banii primiți de la firmele de medicamente

Beatrice Mahler a fost numită director medical interimar al Institutului Marius Nasta, în aprilie 2017. Ulterior a devenit manager interimar al institutului, fiind apropiată de Bodog, inculpat cu eticheta PSD.

Se cunoaște că Bodog a demis-o ilegal, după cum avea să constate Curtea de Apel București prin Hotărârea 5330 din 13 decembrie 2018, pe Gilda Georgeta Popescu, care câștigase postul de manager al Institutului Marius Nasta prin concurs în 2016.

Acum zvonurile spun că Mahler a intervenit în procesul fostei managere, explicația fiind că a încălcat în nerepetate rânduri prevederile legale pe care le-a comis în funcția de manager și i-e frică de răzbunarea Gildei Popescu atunci când se va întoarce la conducerea Institutului.

Totuși, Mahler va trebui să explice procurorilor de ce nu a declarat în declarațiile sale de avere și în declarațiile depuse la Agenția Națională a Medicamentului sumele primite de la companiile farmaceutice.

În perioada 01.01.2016 – 26.06.2018, Beatrice Mahler a încasat zeci de mii de lei de la mai multe companii: Angelini Pharmaceuticals, Astra Zeneca, Terapia SA, Chiesi România SRL, TOTEM COMMUNICATION, BOEHRINGER INGELHEIM,
CHIESI ROMANIA, CIPLA EUROPE NV ANTWERP SUCURSALA BUCURESTI, NOVARTIS PHARMA SERVICES ROMANIA SRL, AIR LIQUIDE VITALAIRE ROMANIA SRL.

Acestea ar fi trebuit declarate, dar managera nu a făcut-o. Acum, are comise 6 infracțiuni de fals pentru a ascunde sumele primite. Astfel, la Agenția Națională a Medicamentului, în 2016, 2017 și 2018, Mahler nu a consemnat toate sumele primite și declarate ca achitate de plătitorii de venituri din domeniul farmaceutic, iar din declarațiile de avere depuse în anii 2017, 2018 și 2019, respectivele sume primite în anii fiscali anteriori lipsesc.

Deși ca manager al unui spital public, Mahler nu avea voie nici să exercite activitate medicală în afara Institutului Marius Nasta, conform declarației sale de avere, Mahler a prestat servicii medicale și la C.M.I. dr. Mahler Beatrice în paralel, încălcând astfel încă o dată Legea 95/2006.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile