Actualitate

Mai multe persoane decedate au fost somate să-și plătească datoriile

Întâmplarea respectivă a avut loc la Primăria Huși, după ce mai multe persoane decedate au fost adăugate pe lista celor cu datorii. Funcționarii au somat localnicii respectivi să-și plătească dările către stat.

Documentul oficial de la Curtea de Conturi arată că alți cetățeni cu datorii foarte mari la primărie, vii și cu venituri certe, nu se tem de vreo executare silită, în timp ce persoanele decedate sunt ținute sub observație atentă, conform informațiilor transmise de realitatea.net

Mai precis, 124 de angajați din sistemul public datorează împreună aproape 329.000 de lei, taxe și impozite neplătite, iar alți 8 cetățeni au acumulat o datorie de aproape 155.000 de lei. Totuși, niciuna dintre aceste persoane nu a fost căutată pentru recuperarea banilor. În urma acestor evenimente, primarul din Huși ar fi nemulțumit de concluziile controlului și i-ar fi dat în judecată pe inspectori, potrivit sursei menționate.

O situație asemănătoare a avut loc în comuna Vințu de Jos

Amintim că o situație asemănătoare a avut loc în comuna Vințu de Jos, după ce primăria a amendat un bărbat decedat cu suma de 1.000 de lei, pe motiv că ar fi realizat, fără autorizație, modificarea gardului locuinței și că ar fi schimbat aspectul arhitectural al construcțiilor, prin modificările făcute la faţadă.

În urma acelor evenimente, soția bărbatului a contestat în instanţă un proces-verbal de sancţionare încheiat de reprezentanţi ai Primăriei. Judecătoria Alba Iulia a anulat sancţiunea pe motiv că procesul-verbal nu cuprinde toate informaţiile prevăzute de legislaţie şi este sancţionată o persoană decedată. Hotărârea a fost pronunţată în 23 martie 2021 şi a rămas definitivă. Soțul femeii afectate era decedat de 13 ani iar aceasta a fost șocață în urma deciziei luate de autorități.

 

Sursa: realitatea.net/capital.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile