Actualitate

Mai mulți bebeluși de o lună din Turcia a fost vaccinat din „greșeală anti-Covid” – A fost un „accident” sau un experiment uman conștient?

Mai mulți bebeluși de o lună a fost vaccinat „din greșeală” în Turcia împotriva Covid-19, dar deocamdată se simte bine, a dezvăluit joi un medic,  Zafer Kurugöl, care i-a urmărit evoluția, provocând agitație în jurul primului caz cunoscut de vaccinare a unui sugar din lume, relatează AFP. Copiii de 4 săptămâni au primit o doză de ser pentru adulți. Potrivit știrilor, o anchetă a fost lansată împotriva lui Zafer Kurugöl.

Mai mulți bebelușide o lună a fost vaccinat „din greșeală” împotriva Covid-19 în iulie în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei”, a declarat pentru AFP Zafer Kurugöl, specialist în boli infecțioase pediatrice de la Universitatea Egee, care continuă să monitorizeze copilul.


Potrivit doctorului Kurugöl, medicul care a administrat vaccinul în regiunea Izmir (vest) a realizat imediat eroarea și a alertat autoritățile.Bebelușul a fost supus mai multor analize, i s-a verificat inclusiv ritmul cardiac.Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au identificat efecte negative după o săptămână.

„Au părăsit spitalul așa cum au sosit, cu o sănătate perfectă. (…) Nici măcar nu a avut efectele secundare pe care le vedem uneori la adulți, cum ar fi febra. A continuat să fie alăptat fără nicio grijă”, a spus dr. Kurugol.
Acum în vârstă de 4 luni, bebelușii continuă să fie examinat în mod regulat de către medic și este încă în stare bună de sănătate.
Analizele au arătat că a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19, a adăugat specialistul în boli infecțioase care nu a dorit să dezvăluie numele vaccinului administrat.
Două tipuri de vaccinuri sunt utilizate în prezent în Turcia, BioNTech-Pfizer și CoronaVac.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile