Actualitate, GREAT RE!SET

Maia Sandu i-a cerut ajutorul lui Klaus Schwab pentru implementarea agendei globaliste în Republica Moldova – întâlnire de pomină la Geneva

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a considerat de cuviință ca, în contextul multiplelor crize cu care se confruntă țara sa, să facă pasul cel mare și să-l întâlnească tocmai pe șeful Forumului Economic Mondial, sinstrul Klaus Schwab. Întâlnirea a avut loc la Geneva și a fost făcută publică de către site-ul administrației prezidențiale într-un comunicat oficial:

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Geneva, cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab. Interlocutorii au discutat despre situația din Republica Moldova și despre cooperarea necesară pentru a accelera agenda de dezvoltare a țării noastre.”

 

Cu alte cuvinte, agenda Forumului de la Davos  va prinde rădăcini în proximitatea țării noastre, datorită inițiativei cu iz progresist a doamnei Maia Sandu, vădit bucuroasă de oportunitatea de a se afirma printre liderii globaliști.

În comunicat se arată mai departe că, în contextul multiplelor crize, necesitatea unei salvări pentru implementarea „energiei regenerabile”, „curățarea justiției” , „îmbunătățirea legislației”, lucruri altminteri imposibile în lipsa unui ajutor semnificativ, sunt esențiale.

„Șefa statului a menționat că, din cauza războiului Rusiei în Ucraina, țara noastră se confruntă cu mai multe crize, cea mai acută fiind criza energetică, determinată de creșterea prețurilor la energie și de limitarea accesului la resurse. Președinta Maia Sandu a mai subliniat că autoritățile sunt angajate într-un amplu proces de reforme, pentru a curăța justiția, a îmbunătăți legislația și a asigura un mediu de afaceri prietenos, care să atragă mai mulți investitori. Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultura.”

În cele din urmă, Maia Sandu a desemnat Formulul Economic Mondial și pe Klaus Schwab drept un ajutor de nădejde pentru viitorul țării sale:

„Oficialii au discutat și despre eforturile guvernării de a moderniza țara. Președinta Maia Sandu și-a exprimat convingerea că Forumul Economic Mondial este o bună platformă de cooperare în acest scop.”

În cele din urmă, potrivit unei postări pe pagina oficială de facebook a doamnei Maia Sandu, aceasta a fost luată cu avionul de către Ignazio Cassio-foto jos, președintele Elveției.

 

„În drum de la Geneva, unde am participat astăzi la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, am discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis. Am vorbit despre cooperarea bilaterală, despre situația complicată din regiunea noastră, despre crizele multiple cu care ne confruntăm și acțiunile pe care le întreprindem pentru a reduce impactul acestora asupra populației. Am mulțumit pentru asistența oferită de Elveția în mai multe domenii, inclusiv pentru proiecte de sănătate, apă și canalizare, dezvoltare a comunităților locale, protecție a mediului, dezvoltare a învățământului profesional tehnic, diasporă și cultură.

I-am mulțumit Președintelui Cassis și pentru susținerea acordată de partea elvețiană în cadrul discuțiilor privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA și am apreciat faptul că negocierile de substanță pe marginea acestuia sunt pe ultima sută de metri. Acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA – Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia”, a scris Sandu.

Potrivit știripesurse, Ignazio Cassis se află în aceste zile într-o vizită de lucru în România. Liderul elvețian a avut și o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

 

Sursa: GINAN ABRAHEAM / ActiveNews

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile