Tehnologie

Mașina Apple începe să facă valuri: reacția ”fără frică” a grupului Volkswagen

 

Automobile Apple în viitorul apropiat

Încep să existe din ce în ce mai puține dubii legate de o viitoare mașină a celor de la Apple. Pornind de la speculațiile din piață, șeful grupului Volkswagen s-a simțit obligat să aibă o reacție oficială.

Reacție oficială

În mod oficial, CEO-ul Volkswagen este încrezător că nu are motive de îngrijorare în ceea ce privește planurile Apple de realizare ale unei mașini electrice cu particularități avansate de autonomie. Herbert Diess nu-și face griji nici în ceea ce privește tehnologia revoluționară pe care gigantul din Cupertino ar putea să o introducă în autoturismele sale când vine vorba de baterii, cele de la iPhone fiind unele dintre cele mai bune din piață.

Conform datelor transmise de Reuters, ”Industria auto nu este un sector tehnologic tipic, în care să poţi prelua conducerea dintr-o singură lovitură. Apple nu va gestiona acest lucru peste noapte”, a afirmat Diess într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Progrese în domeniul auto

Ca referință, tot cei de la Reuters au publicat în lune decembrie un raport conform căruia Apple a realizat progrese majore în domeniul auto pentru a-și scoate în piață primul autovehicul în 2024. Un atu important al companiei conduse de Tim Cook ține de faptul că au scăzut semnificativ costurile pentru tehnologia din spatele producției de baterii.

Cu toate că planurile Apple nu sunt publice, iar la ora actuală reacțiile din piață se bazează în mod exclusiv pe zvonuri și speculații, Deiss a spus că intenţiile gigantului sunt ”logice”. Având în vedere experienţa companiei în producerea de baterii, realizarea de software şi design, acesta este un pas normal în evoluția companiei fondate de Steve Jobs. Ajută și faptul că are fonduri mari pentru a-şi dezvolta aceste competenţe pe termen lung. ”Cu toate acestea, nu ne temem”, a concluzionat Diess.

Parteneri de încredere 

Una peste alta, urmează o perioadă foarte dificilă pentru Apple, dacă vrea să aducă pe piață o mașină. Având în vedere că nu se va ocupa de producția efectivă, trebuie întâi să stabilească legăturile cu unul sau mai mulți parteneri de încredere.

sursa: Playtech.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile