Actualitate

Măști împotriva coronavirusului care provoacă boli grave. Autoritățile avertizează populația

În Belgia, autoritățile sanitare recomandă cetățenilor să nu mai folosească măștile de protecție din țesătură furnizate de guvern în primăvara anului 2020.

În această situație, specialiștii spun că există riscul de inhalare a unor substanțe toxice, scrie LeFigaro.

Investigații detaliate

„În prezent nu se recomandă utilizarea stocurilor de măști Avrox”, se arată în scrisoarea adresată ministrului Sănătății, Frank Vandenbroucke, făcută publică de Consiliul Superior al Sănătății (CSS). Ministrul a decis să respecte recomandarea, iar belgienii sunt îndemnați să nu mai poarte măștile până când nu vor fi comunicate rezultatele unei investigații suplimentare.

Furnizorul măștilor

Măștile au fost furnizate de compania luxemburgheză Avrox, care a furnizat Belgiei 15 milioane de exemplare în iunie 2020. Astfel, doar o treime din stoc a fost distribuit.

Comunicatul

„Se recomandă să nu fie utilizate textile care conțin dioxid de titan la fabricarea măștilor de protecție”. În ceea ce privește argintul, prezența sa, chiar și sub formă de particule minuscule, expune purtătorul unui risc variabil, în funcție de „gradul de inhalare” și este recomandat „să se acționeze cu precauție”. Autoritățile sanitare explică faptul că măștile au fost „tratate cu un biocid PT 9 pe bază de azotat de argint” (pentru a combate mucegaiul).

Cu toate acestea, firma Avrox continuă spunând: „agenția noastră respectă scrupulos toate reglementările naționale și europene”.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile