Actualitate, Opinii

Matei Blaj: GAȘCA MORȚII

Ies pentru un moment din liniștea involuntară care s-a așternut aici. Și deși au fost multe momente în care am simțit nevoia să spun ceva despre multele și coloratele care se întâmplă în fiecare zi, am stat departe, în primul rând pentru binele meu.

Însă astăzi am decis să nu mai tac pentru că ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul European mi se pare a fi un moment de cotitură pentru societatea noastră românească, așa cum o definește și schinguiește clasa politică.

La votul de ieri asupra Raportului Matić, TOATE voturile favorabile ale trimișilor români au aparținut exclusiv unui singur partid. Cu excepția unei abțineri, întreaga delegație a USR+ a votat în favoarea unei legislații care, în multe locuri e de un grotesc care ar trebui să ne sperie. (Atașez în comentarii textul proiectului.) Sub pretextul progresului, al alinierii la noile valori, al „RENEWirii”, vârful european de lance al acestui partid a votat liberalizarea morții, îndoctrinarea forțată a copiilor, finanțarea publică a fantasmagoriilor sexuale. Printre ei, liderul de facto al formațiunii, Dacian Cioloș. Din țară, mai mult sau mai puțin frenetic, colegii îi aplaudă.

Să nu existe dubii, nu le contest dreptul de a crede, a promova și a vota asemenea netrebnicii. Are și România, în logica sa politică atât de contorsionată, dreptul la un partid progresist după chipul smintit al mișcărilor de tip „nou” din Occident.

Însă ce contest cu vehemență este dreptul oricărui creștin să le fluture steagul, să le propage mesajul și să se înhame la „jugul” atât de nepotrivit al susținerii proiectelor unui partid care votează moartea, votează împotriva firii și împotrivia legii lui Dumnezeu.

De astăzi înainte, cu riscul de a părea excesiv, tranșant și, „radical”, la fiecare propunere entuziasmată de USR+ a celor din preajma mea care se declară creștini, o să le reamintesc că vorbim despre o șleahtă de alunecoși care, cu zâmbetul pe buze, au votat moartea. Este dreptul meu democratic să combat, așa cum știu eu, asemenea personaje toxice. Bunele intenții, corupția bine mascată, „reînnoirea” care nu mai vine și marketingul politic bine executat nu sunt suficiente scuze pentru un asemenea „derapaj” care se pliază perfect pe crezul propovăduit de aceștia.

P.S. De ani de zile mii de minți „luminate”, hipioți exaltați politic și comuniști de rit nou l-au luat în balon pe profesorul Papahagi pentru că a îndrăznit să-i demaște pe acești progresiști ca sexo-marxiști. Dacă nici Raportul Matić asumat cu aplomb nu confirmă această atât de corectă etichetă, înseamnă că proprietatea termenilor a încetat să mai aibă vreo utilitate.

 

Sursa: Matei Blaj/Facebook 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile