Actualitate

Medicii care au semnat scrisoarea pentru stoparea terorii în context COVID, cercetați de COLEGIUL Medicilor din România

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, anunță că medicii care au semnat scrisoarea anti-restricții și care cer încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află acum țara, vor fi cercetați profesional și disciplinar. Mai mult, acesta indică faptul că între semnatarii textului există medici care retrag ceea ce au spus sau precizează că nu au habar despre existența acelui document.

Mesajul prof. dr. Daniel Coriu

„În legătură cu mesajul vehiculat astăzi în spațiul public, care începe cu sintagma ”medicii români”, invocând ca inițiatori ai materialului, medici cu drept de practică în România, sugerând ideea de punct de vedere al corpului medical, Colegiul Medicilor face următoarele clarificări:

Colegiul Medicilor din România (CMR) se delimitează total de această scrisoare, care nu reprezintă voința corpului medical în ansamblul său și precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, CMR reprezintă instituția care ”apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică”.

Medicul Cordoș nu știe despre scrisoare

Chiar dacă medicul Ioan Cordoș apare printre cei care au semnat scrisoarea, în momentul în care a fost contactat de reprezentanții CMR, acesta le-a precizat că nu știa de existența documentului și că nu a semnat o astfel de scrisoare.

Este fake news?

”Aceasta situație poate să sugereze un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip ,,fake news”. Aceste forme de denaturare a realităților pandemiei cu care ne confruntăm, fac foarte mult rău României și unei părți a cetățenilor săi. Aceștia, din cauza unor astfel de mesaje periculoase, își pierd încrederea în sistemul medical și amână prezentarea la medic până în fazele avansate ale bolii COVID-19, ceea ce are, din păcate, uneori consecințe dezastruoase.”, scrie Coriu. Enigma este că, semnăura medicului Ioan Cordoș apare pe scrisoare, astfel, informațiile vehiculate în spațiul public nu au titlul de fake-news, iar oamenii aleg să nu meargă în spitale din cauza neregulilor și protocoalelor pe care internații le dezvăluie.

Achete și cercetări

”În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicala și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putându-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa.”, spune Daniel Coroiu, președinte al CMR pe o platformă de socializare.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile