Actualitate

Un experiment pe cobai umani ca în timpul Holocaustului: Medicii denunță vaccinarea

Peste150 de angajați ai unui spital din Texas au refuzat vaccinarea și au fost concediați.

Spitalul a decis să-i concedieze sau să accepte demisia angajaților săi care refuză să fie vaccinați. Aceștia din urmă au decis să întreprindă acțiuni în justiție, comparând această obligație cu „experimentele medicale forțate în timpul Holocaustului”.

Peste 150 de angajați ai unuia din cele mai mari spitale din TexasSUA, au fost concediați sau au demisionat după ce au refuzat să fie vaccinați împotriva Covid-19, a declarat un purtător de cuvânt al unității.

Vaccinarea sau ușa

Spitalul Metodist din Houston dăduse personalului termen până pe 7 iunie pentru a-și certifica vaccinarea, cu cel puțin o primă doză. O notă internă preciza că în caz contrar, cei care încalcă acest termen vor fi suspendați timp de două săptămâni, fără plată, apoi concediați.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Gale Smith, a declarat marți, 22 iunie 2021, că 153 de angajați au demisionat fie în timpul perioadei de suspendare de două săptămâni, fie au fost concediați la acea dată, scrie Ouest-France.

Angajații care s-au conformat (cu directiva) în timpul perioadei de suspendare s-au întors la muncă a doua zi după ce s-au vaccinat, a adăugat ea.

Houston găzduiește cel mai mare complex medical din lume, Texas Medical Center, un cartier tentacular care include spitale și centre de cercetare. Centrul are în total peste 106.000 de angajațu și primește în jur de 10 milioane de pacienți pe an.

Paralelă cu cobaii umani ai naziștilor

Angajații au depus o plângere împotriva spitalului, considerând că obligația de vaccinare este ilegală, deoarece vaccinurile nu au fost aprobate de autoritățile sanitare americane decât în cadrul unei proceduri de utilizare de urgență.

Plângerea a fost respinsă de un judecător care a spus că siguranța vaccinurilor nu a fost pusă în discuție. De asemenea, magistratul a subliniat analogia făcută de o reclamantă, Jennifer Bridges, vârf de lance a procedurii, cu experimentele medicale făcute de naziști pe oameni, în lagărele de concentrare.

Bridges a comparat amenințarea de a fi concediată din cauza refuzului vaccinării cu experimente medicale forțate în timpul Holocaustului .

„Este condamnabil să echivalăm necesitatea vaccinului cu experimentele medicale în lagărele de concentrare naziste”, a insistat judecătorul Lynn Hughes.

Jennifer Bridges, care și-a pierdut slujba, a declarat că aproape 70 de persoane s-au alăturat procedurii declanșate împotriva spitalului.

„Vrem ca Spitalul Metodist să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale, a spus ea. Am ales să nu mă vaccinez deoarece riscurile pentru mine sunt prea mari. Am văzut personal efecte secundare la angajați și pacienți. Dureri de cap, cheaguri de sânge, paralizie și chiar moarte” , a spus ea.

 

Sursa: T.B. /National.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile