Actualitate, Externe, Politic

Migranți lăsați în fața casei Kamalei Harris, deși afară erau minus 18 grade

Mai multe autobuze pline cu migranți au fost lăsate în fața reședinței vicepreședintelui Kamala Harris din Washington, DC, în ajunul Crăciunului, pe o vreme de 18 grade Celsius, sâmbătă noaptea, potrivit CNN.

Primele două autobuze de migranți au fost duse la adăposturi locale, potrivit unui oficial al administrației. Alte autobuze au sosit în fața reședinței vicepreședintelui sâmbătă seara târziu. O echipă a CNN a văzut cum au fost lăsați migranții, unii dintre ei purtând doar tricouri pe o vreme geroasă. Aceștia au primit pături și au fost urcați într-un alt autobuz care a mers la o biserică locală.

Amy Fischer, voluntară la Migrant Solidarity Mutual Aid Network, care primește migranții trimiși în DC încă din primăvară, a declarat că organizația a fost pregătită pentru sosirile de sâmbătă seara, fiind informată mai devreme de un ONG care lucrează la granița din Texas.

Printre cei sosiți se numără solicitanți de azil din Ecuador, Cuba, Nicaragua, Venezuela, Peru și Columbia, potrivit lui Fischer, care a declarat pentru CNN că autobuzele ar fi trebuit să meargă la New York, dar au fost deviate spre DC din cauza vremii.

Autobuze pline cu migranți sosesc la Washington săptămânal din aprilie.

„Comunitatea din DC a primit autobuzele din Texas de fiecare dată când au venit, din aprilie. În ajunul Crăciunului și pe o vreme rece ca gheața nu este diferit”, a spus ea. „Suntem mereu aici și îi primim pe oameni cu brațele deschise”.

Nu este clar cine este responsabil pentru trimiterea migranților la Observatorul Naval, unde se află reședința vicepreședintelui, deși CNN a raportat la începutul acestui an că guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a trimis autobuze cu migranți spre nord, inclusiv la o locație din fața casei lui Harris. CNN a contactat biroul lui Abbott pentru a face comentarii cu privire la ultimele sosiri.

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile