Actualitate, Social

Mihai Lasca face demersuri pentru recuperarea unor copii dintr-o familie de români din Marea Britanie

În ultimul timp au fost scoase la iveală mai multe cazuri în care copiii unor familii de români stabiliți în străinătate sunt luați și duși în centre de plasament. Motivul acestei acțiuni este că autoritățile consideră că aceștia nu duc un trai decent. Totuși, putem afirma că studiile arată că un copil este cel mai fericit și iubit în sânul familiei din care face parte.

Deputatul de Bihor, acum neafiliat, Mihai Lasca, a fost rugat să ajute o astfel de familie care este stabilită în Marea Britanie. Politicianul a ales să ajute părinții disperați că și-au pierdut copiii.

Declarația parlamentarului

„Am inițiat demersul pentru ajutarea acestei familii în urma unei adrese facute de tatăl copiilor către cabinetul meu săptămâna trecută. Este vorba de o familie de rezidenți români din Marea Britanie, care lucrează acolo, ai căror copii au fost luati de serviciile de asistență socială și dați în plasament (foster care)- copiii fiind despărțiți , fiecare dat la altă familie până la finalizarea procesului.

Copii despărțiti de familie de 7 luni

Tatăl copiilor ne-a relatat faptul că le-au fost luați copiii acum 7 luni în urma unei sesizări de neglijență în familie, fiind pe rol un proces de recuperare al copiilor în acest moment. Sunt binecunoscute cazurile familiei Smicală din Finlanda și al familiei Bodnariu din Norvegia, cazuri în care autoritățile din țările în care aceștia aveau rezidența au inițiat acțiuni de acest gen care frizează uneori abuzul, acțiuni îndreptate în special catre imigr

anții din țările respective.

Condiții mizere în plasament

Mi-a fost relatat faptul că există suspiciuni că nu li se dă hrană adecvată copiilor în aceste ”case de plasament”,copiii au încălțămintea ruptă și li se refuză hainele și încălțămintea dusă de părinți. Sunt în legătură cu avocații tatălui copiilor și din poziția mea de deputat și membru al ”Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii” din Camera Deputaților voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta această familie care dorește să iși recupereze copiii și să se întoarcă în Romania.”, concluzionează deputatul.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile