Actualitate, Externe

Mii de persoane „vaccinate” cu apă cu sare în loc de ser anti-Covid, în India. Oamenii s-au prins după ce n-au avut reacții adverse

Mii de persoane au fost injectate cu apă cu sare, în India, după ce au căzut pradă unei înşelătorii cu vaccinuri false. Autoritățile au arestat câțiva medici şi angajați pentru implicarea lor în fraudă, transmite CNN New Delhi.

Cel puţin 12 unităţi de vaccinare false au fost funcționale atât în Mumbai, cât şi în afara metropolei, în statul Maharashtra. Fiecare centru de vaccinare folosea apă salină în loc de serul anti-Covid, pe care o injectau pacienţilor dornici de imunizare, potrivit şefului departamentului de poliţie din Mumbai, Vishal Thakur. Numărul de persoane vaccinate cu serul fals este de aproximativ 2500. Organizatorii înşelătoriei nu numai că au minţit un număr mare de oameni, ci au mai şi luat bani de la victime, câştigând suma de 28.000 de dolari în total. „Am arestat doctori. Ei foloseau un spital care producea certificate false, flacoane, seringi”, susţine şeful departamentului de poliţie.

Până acum, 14 persoane au fost arestate pentru suspiciunea de înşelătorie, ucidere din culpă, conspiraţie criminală şi altele. Mai multe arestări vor veni pe vreme ce poliţia din Mumbai va continua investigaţia cu privire la alte posibile persoane implicate, susţine Vishal Thakur.

Autorităţile au început investigaţia în momentul în care au mers la poliţie câteva dintre victimele înşelătoriei. Suspiciunile oamenilor au fost în legătură cu certificatele de vaccinare. Una dintre falsele unităţi de vaccinare a fost la o asociaţie de locatari, unde membrii au fost nevoiţi să plătească vaccinul, conform unui rezident. Potrivit CNN, aceştia au început să se îndoiască de conţinutul serului în momentul în care nimeni nu a prezentat niciun fel de simptom post-vaccinare.

 

Sursa: Observator

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile