Actualitate, Politic

Minifascist al USR îndeamnă cetățenii să fie discriminați atunci când cei vaccinați și cei nevaccinați sunt impozitați în același mod! – Un deputat USR propune ca nevaccinații să plătească serviciile medicale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, afirmă, în contextul discuţiilor privind certificatul verde , că Florin Cîţu este autorul de factor al “degringoladei din zona de luptă împotriva pandemiei”, scrie News.ro.

Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte!”, arată el.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, în contextul în care discuţiile din Parlament privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă s-au blocat, că “intervenţia domnului Cîţu a stricat tot, aşa cum a stricat tot sau orice brumă de raţiune în deciziile în privinţa pandemiei. Domnul Cîţu este autorul de facto al acestei degringolade din zona de luptă împotriva pandemiei, suntem într-o situaţie catastrofală cu numărul zilnic de morţi (…). Aici este un joc politic între PNL şi PSD, un joc de frumuseţe în faţa electoratului, cu consecinţe dramatice”.

“Cei care se plâng de discriminare şi mă refer la cei nevaccinaţi sau cei care vorbesc despre vaccinare obligatorie ţin să le aduc aminte că la fel de discriminaţi sau mai grav discriminaţi sunt pacienţii cu boli cronice, pentru că în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi, cei care au nevoie de spital şi sunt vaccinaţi, dar sunt cu boli cronice brusc se trezesc discriminaţi de nevaccinaţii care refuză un tratament, din motive neînţelese, mă refer la vaccin (…). Ce-ar fi să introducem în România plata serviciilor medicale pentru pacienţii nevaccinaţi, care refuză vaccinul? OK, vrei să fii liber, vrei să strigi că ai drepturi? Dacă refuzi vaccinul, atunci când ajungi la spital, plăteşte! Nu vrei nici testare, nu vrei nici vaccinare, dar vrei să ocupi un loc în spital pentru un pacient cu altă boală foarte gravă şi care nu are de ales cum ai avut tu, îi iei patul, nici nu vrei să plăteşti, dar strigi libertate”, a afirmat Ungureanu.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Zsolt Janosi
Zsolt Janosi
2 ani în urmă

„… în clipa în care o secţie de Terapie Intensivă se umple în proporţie de 70% cu pacienţi nevaccinaţi…”. Aceasta afirmatie mi se pare destul de ipotetica… daca candva ceva se va intampla, atunci – – trebuie sa luam masuri concrete in prezent, chiar defavorabile pentru milioane de cetateni. Sigur, mi se pare logic, si un argument bine intemeiat. Ar fi mai corect, dupa parerea mea, daca ar prezenta date concrete privind eficienta inocularii, – doar sunt disponibile, nu? Un politician care apeleaza la sensibilitatea morala a cetatenilor? Mi se pare foarte convingator. Criminalizarea celor care refuza inocularea. „Egoistii”. Cunoastem narativa. Si protocolul medical impus pentru tratementul covid este perfect optimalizat pentru survivabilitate (?) si neinfluentat de interesul financiar al unui cerc restrans de filantropi autodefiniti, – sau nu? Unde au disparut medicamentele traditionale, bine certificate, cu care s-au tratat simptomele acute de gripa in anii precedenti? Sigur, noi, „nevaccinatii” suntem egoisti, si insensibili la suferinta semenilor. In acest contextul ierarhic, puternic militarizat cum asteptam sa ni se prezinte un consens medical, profesional, neinfluentat de doctrine centralizate si interese politice? Pana acum ar trebui sa avem patru-cinci metode propuse pentru tratarea simptomelor, cu consentul pacientilor, dar ni se propune doar unul: doza n+1 a unui ser experimental?
*cer scuze pentru greselile de exprimare, rog corectarea, daca este cazul.

Telefon
36204251621