Actualitate, Externe, Politic

Ministrul german al Apărării a decis să demisioneze (BILD)

hristine Lambrecht (57 de ani, SPD) a decis să demisioneze din funcția de ministru al apărării, notează publicația germană BILD, citând mai multe surse.

Inițiativa de a renunța la funcție vine așadar de la ea – nu de la Cancelarie. Acum este vorba despre momentul exact al demisiei. Succesorul ei este deja discutat la nivel intern, potrivit sursei citate.

O majoritate dintre germani vor ca ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, să demisioneze, indică un sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF, preluat vineri de dpa.

Conform sondajului, 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie.

Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze.

Blocul conservator de opoziţie CDU/CSU a cerut deja plecarea din funcţie a Christinei Lambrecht.

Ministrul apărării se confruntă cu critici intense în Germania legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii.

Sondajul Politbarometer a fost realizat de institutul de cercetare Wahlen din Mannheim pe un eşantion de 1.259 de persoane, între 10 şi 12 ianuarie.

 

Sursa:stiripesurse.ro 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile