Actualitate, Externe

Mitul vaccinului covid este o mare minciună?! – 6.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în Israel, guvernul discută reintrarea în carantină

Israelul, care părea mai mult sau mai puţin să fi eradicat epidemia Covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, în urma unei campani de vaccinare rapide, care a permis o ieşire din caratină a populaţiei, pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei în anumite regiuni din ţară.

Peste 6.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Israel, cifră zilnică care nu a mai fost atinsă de la începutul lunii februarie, în țara model pentru campania de vaccinare, relatează The Times of Israel. În plus, numărul cazurilor grave s-a apropiat de 400.

Această situaţie instabilă ar putea determina autorităţile să impună o nouă carantină – a patra de la începutul epidemiei de Covid-19. Israelul ar putea reintra în carantină în septembrie.

Potrivit The Times of Israel, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti – Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

”Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat, la rândul său, directorul general de la Ministerul Sănătăţii Nachman Ash.

Mai multe măsuri au  fost deja impuse în vederea unei opriri a răspândirii virusului, care ar putea întârzia deschiderea noului an şcolar, în septembrie, relatează publicația The Times of Israel, citată de News.ro.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călătorii din ţări aflate pe o listă lărgită trebuie să se izoleze înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un ”paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri.

 

Sursa: G4 media

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile