Actualitate

Moartea suspectă a unui medic din Italia care a refuzat să-și trateze pacienții de Covid prin intubare

Red Ronnie, un prezentator tv,  îl cunoștea bine pe Giuseppe De Donno, medicul din Mantova, cunoscut pentru că a salvat multe vieți în prima fază a apariției virusului Covid, prin plasmaterapie, adică prin utilizarea de sânge hiperimun de la donatori vindecați de coronavirus, informează il Tempo.

Vestea morții prin ”sinucidere” a lui De Donno, în vârstă de 54 de ani, l-a luat prin surprindere pe prezentatorul TV, care a intrat imediat în direct pe Facebook pentru a comenta evenimentul.
Ronnie și-a amintit de interviurile pe care cei doi le-au făcut împreună și de succesele plasmaterapiei asupra pacienților pe care doctorul i-a tratat. „Cel care a salvat atâtea vieți a decis să părăsească această viață”, spune Red Ronnie, care amintește exemplul lui De Donno, care, după 27 de ani la spitalul din Mantova, a decis să plece și să devină medic de familie. O alegere matură după o perioadă de muncă intensă, caracterizată mai întâi de mari succese, apoi de critici dure și atacuri teribile.
„L-au lăsat în pace, l-au omorât. De Donno este o victimă a celor care au decis acest haos la care asistăm, ar trebui să fie făcut sfânt”, a declarat acesta.
De Donno era „o persoană simplă, un medic care a înțeles că nu era necesar să intubeze bolnavii și să le ardă plămânii, ci că plasma era suficientă. Cu toate acestea, nu este posibil să salvăm vieți cu metode care nu sunt prescrise. O pungă de plasmă costă doar 80 de euro”.
„Ar fi salvat vieți, dacă l-ar fi lăsat să lucreze. El i-ar fi salvat pe toți. Dar scopul nu este de a salva oameni, ci de a…”, a fost întrerupt realizatorul.
”Ei vor să ne anihileze, să anihileze tot ce este bun. Destul este destul”, a răbufnit Ronnie.
Sursa:Cătălin Vușcan/ActiveNews/il Tempo
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile