Actualitate

MORT/ Tânăr din Vaslui decedat la 48 de ore după rapel. Nu s-a făcut încă corelarea cu vaccinul

Un tânăr din Vaslui, în vârstă de 35 de ani, a decedat marți la 48 de ore după administrarea rapelului împotriva COVID-19. Bărbatul a fost vaccinat cu doza produsă de Pfizer. Totuși, legiștii nu au stabilit încă o corelare între deces și vaccin.

Bărbatul a fost infectat cu coronavirus, iar ulterior, după ce și-a revenit i-a fost administrat vaccinul. Tânărul suferea de insuficiență renală, dar medicii i-au permis vaccinarea. În cursul serii starea lui de sănătate s-a agravat iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pentru că nu existau semne de ameliorare, familia a sunat la 112 şi a anunţat că bărbatul este inconştient. Oficialii au transmis faptul că, odată ajunşi la fața locului, echipajul medical l-au resuscitat pe bărbat şi l-au transportat la UPU Vaslui unde ulterior s-a declarat decesul.

Primul eveniment Pfizer

La nivel național este primul eveniment de acest fel în care vaccinul Pfizer este implicat. Totuşi, la nivel național, cel mai controversat vaccin este AstraZeneca. Cu toate aceastea, Agenţia Europeană a Medicamentului a explicat, într-o conferinţă de presă joi că administrarea cu AstraZeneca este una sigură şi că nu ar trebui să creeze îngrijorări în rândul populaţiei.

Sursa: bzi.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile