Actualitate, GREAT RE!SET

Moş Nicolae le aduce scumpiri românilor! Noi majorări de prețuri în decembrie

Masa de Crăciun se anunță scumpă. Prețurile produselor au „explodat” în ultima perioadă, excepție nu va face nici ultima lună din an.

Produsele de bază se scumpesc și mai mult înainte de sărbătorile de iarnă. Cele mai mari scumpiri sunt la carnea de porc, ulei și lactate.

Un coș de cumpărături ajunge la 200 lei în decembrie

Nu s-a scumpit doar produsele de bază, mai toate alimentele au prețuri nejustificat de mari în opinia cumpărătorilor care abia mai fac față valului de scumpiri. Producătorii dau vina pe prețurile mari la energie, mână de lucru, materie primă etc. Totul însă se resimte în buzunarul fiecăruia dintre noi.

Analiștii economici estimează că, în luna decembrie, prețurile alimentelor vor crește cu aproximativ 15%. Dacă în luna noiembrie, un coș de cumpărături ajungea la 170 de lei, luna aceasta ar putea trece de 200 de lei.

Cât vor costa carnea, uleiul și laptele

În acest moment prețul unui kilogram de carne de porc costă aproximativ 25 de lei, dar la sfârșitul lunii prețul ar putea sări de 30 de lei. Uleiul ar putea urca până la 18 lei/kg, iar prețul lactatelor ar putea crește cu aproximativ 2 lei.

În 2022, cetățenii din România au fost loviți de valuri succesive de scumpiri. De la carburanți și energie, până la servicii și alimente, toate au fost mai scumpe în comparație cu anul precedent.

Românii se pregătesc să înfrunte cele mai scumpe sărbători de iarnă de până acum. Prețurile tot mai ridicate din ultima perioadă i-au făcut pe mulți oameni să-și reconsidere planurile de cumpărături.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile