Actualitate, Politic

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită astăzi în Parlament

Cea de-a doua moțiune de cenzură depusă la adresa Guvernului Cîțu, cea a PSD-ului, va fi citită în Parlament, în cursul acestei zile.

Senatorii și deputații se reunesc, joi, de la ora 14, într-o ședință comună, în cadrul căreia va fi prezentată moțiunea de cenzură a PSD-ului.

Demersul, inițiat de 157 deputaţi şi senatori

Demersul inițiat de 157 deputaţi şi senatori a fost intitulat ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”. Moțiunea PSD va fi dezbătută și supusă votului marțea viitoare, conform calendarului stabilit la Parlament.

”Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracţiunea comisă şi care a executat şi închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deţinut Cîţu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliţia celor care au promis pentru a accede la putere – uitând apoi să şi voteze! – Legea “fără penali în funcţii publice”.

Fiecare zi cu Guvernul Cîţu în funcţie este o încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generaţii întregi! De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece”, se menționează în textul moţiunii de cenzură. Textul integral poate fi citit aici.

Ciolacu: Cerem parlamentarilor USR-PLUS și AUR să acționeze logic și să voteze moțiunea depusă de PSD

Cealaltă moțiune, prima depusă, de către cei de la USR PLUS și AUR, săptămânile trecute, a fost citită în Parlament, pe 9 septembrie, dar dezbaterea și votul au fost amânate, în așteptarea deciziei Curții Constituționale, ca urmare a sesizării depuse de la vârful Guvernului. Hotărârea a venit chiar în ziua în care PSD-ul a depus propria moțiune.

”AM DEPUS ASTĂZI MOȚIUNEA DE CENZURĂ, DUPĂ CE CCR A CONSTATAT, ÎN UNANIMITATE, EXISTENȚA UNUI CONFLICT DE CONSTITUȚIONALITATE ÎN PRIVINȚA MOȚIUNII USR-AUR. AȘA CUM AM PROMIS! GUVERNUL CÎȚU TREBUIE SĂ PLECE RAPID ACASĂ, DECI CEREM PARLAMENTARILOR USR-PLUS ȘI AUR SĂ ACȚIONEZE LOGIC ȘI SĂ VOTEZE MOȚIUNEA DEPUSĂ DE PSD. ESTE SINGURA MOȚIUNE DEPUSĂ LEGAL ȘI CARE NU RISCĂ SĂ FIE DIN NOU ATACATĂ LA CCR.

Românii nu își mai permit să aștepte săptămâni întregi până vine și motivarea deciziei CCR, care va arăta dacă și în ce condiții s-ar putea relua procedura legislativă viciată a moțiunii USR-AUR. După ce au sfidat o țară întreagă cu Congresul lor devenit focar național de COVID, orice zi cu Cîțu în fruntea Guvernului este un atentat la siguranța națională!

De aceea, vom susține în cadrul Birourilor Reunite ale Parlamentului, care încep în curând, ca moțiunea PSD să intre rapid în dezbatere. Joi o putem citi, iar lunea viitoare o votăm și Cîțu devine o tristă amintire!

Dragi colegi de la USR-PLUS și AUR, vă așteptăm acum să dovediți prin #vot că nu-l mai doriți pe Florin Cîțu la Palatul Victoria”, a transmis, pe 28 septembrie, Marcel Ciolacu, liderul PSD, prin intermediul Facebook.

 

Sursa: Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile