Actualitate, Politic

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost respinsă. A obținut doar 201 voturi “pentru”, din 234 necesare

Parlamentul a respins prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Pentru ca moțiunea să fie adoptată ar fi fost nevoie de 234 de voturi. „Coaliția guvernează în continuare”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de plen.

 Moțiunea de cenzură a Opoziției a fost respinsă. Au fost 201 voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Niciun parlamentar al coaliției nu a votat moțiunea.

Plenul Parlamentului s-a reunit astăzi pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu, inițiată de PSD. Au fost 201 voturi “pentru” și unul “împotrivă”, fiind nevoie de 234 în favoarea moțiunii pentru ca aceasta să treacă.

Votul, secret, cu bile, a început în jurul orei 17, după o serie de discuții în care actuala coaliție de guvernare a fost criticată de parlamentarii opoziției, împreună cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, iar senatoarea Diana Șoșoacă a adus la tribuna din Parlament un sac negru, ca simbol al persoanelor decedate de Covid în timpul guvernării coaliției, după ce Ludovic Orban i-a tăiat microfonul pentru depășirea timpului alocat. Premierul Florin Cîțu a încercat să țină o declarație de presă, înaintea începerii votului, dar nu a fost lăsat de senatorii AUR, în frunte cu George Simion, care au refuzat să facă liniște.

Luni seară, vicepremierul Dan Barna a anunțat că parlamentarii USR PLUS vor fi prezenți în sală și vor vota, după care a revenit asupra declarației și a anunțat că nu vor vota. Ludovic Orban, președinte PNL, a declarat că în cazul în care un membru al partidului va vota ”pentru”, atunci va fi exclus.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile