Actualitate, Externe

Motivul pentru care Trump își înființează propria platformă de socializare

Donald Trump a emis o declarație în această săptămână în care a explicat că a decis să își lanseze propria rețea de socializare pentru că este vorba despre „salvarea țării”, relatează publicația Conservative Brief.

Platforma, TruthSocial.com, urmează să fie lansată luna viitoare pentru un grup doar pe bază de invitație, lansarea completă fiind așteptată la începutul anului viitor, adică cu doar câteva luni înainte de alegerile parțiale din 2022.

Platforma este întărită între timp pentru a o face „rezistentă la cancel culture”, potrivit unui raport publicat marți.
„Martín Avila, directorul general al companiei de infrastructură de internet RightForge, a declarat pentru Axios că serviciul său de găzduire web va purta platforma lui Trump și va fi impenetrabil la atacurile care sunt așteptate odată ce Truth Social va fi complet operațional”, a relatat Western Journal.
Axios a adăugat că găzduirea RightForge ar trebui să facă platforma lui Trump impenetrabilă la anulare: „Bazându-se pe un serviciu de găzduire web care nu va tăia legăturile din cauza unor comentarii controversate, noua platformă a lui Trump ar putea evita problemele cu care s-a confruntat rețeaua conservatoare Parler atunci când Amazon și-a retras serviciile web în urma evenimentelor de la Capitoliu”.
„Punem bazele pentru asta”, a spus Avila explicând că dezvoltatorii intenționează să se lanseze cu aproximativ 75 de milioane de utilizatori în primele luni. „De aceea vor exista servere peste tot”.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile