Actualitate, Externe, Politic

Nancy Pelosi, vizită oficială în Taiwan – China a avertizat că va răspunde militar dacă Pelosi ajunge în Taiwan

Președintele Camerei Reprezentanţilor din SUA Nancy Pelosi, ar urma să faca o vizita in Taiwan, ca parte a turneului său în Asia, au anunţat surse oficiale de la Taipei şi Washington D.C.

Nancy Pelosi ar urma să petreacă marți noaptea în Taiwan. Această iniţiativă vine în pofida avertismentelor din partea reprezentanţilor administraţiei Biden, care sunt îngrijorați de răspunsul Chinei la o vizită atât de importantă.

Ministerul chinez Externe a reiterat faptul că Beijingul consideră că Taiwanul este o provincie separatistă destinată reunificării și se opune ferm tuturor actelor care par să sprijine Taiwanul ca stat suveran independent.

Preşedintele Chinei, Xi Jin Ping, l-a avertizat pe omologul său american, Joe Biden, în cursul unei lungi discuţii telefonice purtate cu câteva zile în urmă, să nu se joace cu focul. Cu toate acestea, armata americană a început să mute portavioane și avioane de luptă mai aproape de Taiwan, scrie publicaţia Nikkei.

China a avertizat că va răspunde militar dacă Pelosi ajunge în Taiwan, insulă pe care o consideră parte a teritoriului său. Deşi se tem că Beijingul pregăteşte o invazie asupra insulei,oficialii americani nu se aşteaptă ca operaţiunile militare să înceapă prea curând.

 

Sursa: Antena3

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile