Prezent la Oslo în cadrul Conferinței de securitate Leangkollen, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre inovațiile organizației și importanța acestora „pentru a rămâne în fața rivalilor” ruși.
Astfel, acesta a precizat audienței că forțele ucrainene au folosit aplicația Google Traffic pentru a observa trupele inamicului iar pentru a decripta convorbirile rușilor și a îmbunătăți precizia tirului de artilerie, au folosit o aplicație de dating.
Ce nivel de inteligență bântuie pe la NATO, dacă secretarul general adjunct numește Google Traffic și Tinder „înaltă tehnologie” și le asimilează domeniului militar.
Într-un binecunoscut limbaj de lemn, domnul Geoană a schimbat și istoria, afirmând că NATO – înființată în 1949 – a învins fascismul. Poate doar dacă NATO a inventat mașina timpului sau Mircea Geoană știe altă istorie.
Este rizibil să-l vezi pe Mircea Geoană cum, de la euforia momentului „Mihaela, dragostea mea” a sărit la „analize” militare, în fapt simple sloganuri politice repetate până la absurd în instituțiile occidentale, respectiv nedefinitele „valori euroatlantice” și „ordinea internațională bazată pe reguli”, eufemisme sub care se ascund acțiunile unui globalism feroce și intențiile dictatoriale ale Imperiului american al Minciunilor.
Din discursul domnului Geoană rezultă că NATO nu are de gând să încheie conflictul, un război hibrid pe termen lung pus în scenă de SUA pentru a slăbi Rusia, război în care Ucraina este nu numai mandatar ci și victimă iar Europa, subordonată intereselor americane, va plăti de asemenea un preț uriaș.
Nu-i greu să observăm că pe măsură ce conflictul se prelungește iar Occidentul impune sancțiuni peste sancțiuni, doar SUA câștigă din vânzarea de energie, arme și cereale, în timp ce Europa se izolează pe scena economică și își taie toate șansele de a mai avea o economie competitivă.
De altfel, în acest sens, al prelungirii conflictului, s-a exprimat și Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite care a spus că „perspectivele de pace continuă să scadă iar șansele de escaladare și continuare a vărsării de sânge să crească”, adresându-se Adunării Generale de la New York.
Pentru a încheia un conflict sunt necesare abilități diplomatice, atribute care lipsesc cu desăvârșire din bagajul politicienilor occidentali. Discursurile lui Zelensky la tot felul de adunări publice ori limbajul de lemn al „elitelor” din state care vând războiul ca fiind noua democrație – să nu uităm, până de curând au suprimat libertățile cetățenești pe motive medicale – nu sunt acțiuni menite a încheia un conflict. Sunt acțiuni de propagandă.
Ei fac acest circ, susținut de o propagandă uriașă, pentru că nu le pasă de oameni. Nici de ucrainenii pe care-i trimit direct la moarte – pentru că aruncarea unor arme către civilii care nu știu să le folosească nu ajută pe nimeni, nici de europenii cărora li se spune să rabde, să înghețe, să suporte inflația și, mai nou, să mănânce insecte, „pentru a-l învinge pe Putin”.
De fapt, Rusia a demonstrat nu numai că nu se teme de un conflict prelungit, ci, după cum se vede din ce în ce mai clar, conflictul prelungit servește cel mai bine intereselor Rusiei, în timp ce Occidentul începe să sufere și să intre într-o criză profundă.
Cu certitudine, Google Traffic și aplicațiile matrimoniale nu sunt elemente de planificare strategică și operațională ale unei alianțe militare serioase. NATO a încetat de mult să mai fie o alianță defensivă și susține un război până la ultimul ucrainean.