Actualitate, Politic

Nelu Tătaru își liniștește colegii parlamentari: Ce se petrece cu legea privind certificatul verde?!

Deputații au stabilit data de 12 noiembrie ca termen final până la care se pot depune amendamente la legea pentru introducerea certificatului verde digital.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, din partea PNL. Proiectul de act normativ este controversat, iar parlamentarii evită să-l voteze, deoarece impune obligativitatea prezentării certificatului verde, la locul de muncă. Măsura va fi impusă atât celor care lucrează în mediul privat cât și angajaților la stat.

„După cum ştiţi, proiectul privind certificatul verde a fost respins în Senat, cu amendamentele care au venit. Noi îl luăm de la forma iniţială în acest moment. Deci va trebui să discutăm, conform deciziei Biroului permanent de săptămâna trecută, până pe 12 (noiembrie – n.r.) aceste amendamente.

Astăzi şi mâine vom avea la nivelul Comisiei de sănătate întâlniri cu vicepreşedinţii din grupurile parlamentare, în care vom discuta amendamente. Când vom avea un consens, vom face o şedinţă a Comisiei de sănătate în care vom da un raport preliminar, care va merge în celelalte comisii”, a declarat Nelu Tătaru, la Parlament.

foto: arhiva EVZ

Soluții pentru angajații care nu au certificat

Întrebat ce se va întâmpla cu angajaţii care nu pot face vaccinul anti-COVID, Nelu Tătaru a arătat că sunt mai multe amendamente referitoare la acest subiect. Astfel, este posibil ca timp de 60 de zile, statul să plătească testele pentru aceștia. De asemenea, este posibil să fie eliberat certificatul verde – provizoriu – la zece zile după prima doză.

„Sunt deschis la orice discuţii de amendamente cu celelalte grupuri parlamentare. În acest moment noi luăm de la zero această iniţiativă legislativă, adică de la forma iniţială. (…) Noi vom veni cu amendamentele care vor fi discutate de fiecare dintre grupurile parlamentare. (…) Noi suntem deschişi, în acest moment, la Camera Deputaţilor, să discutăm toate amendamentele, ca acest proiect să treacă”, a adăugat fostul ministru.

Camera Deputaților este for decizional

Luni, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de solicitarea privind urgentarea procesului legislativ în comisii şi introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, în perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private. Cererea a venit din partea parlamentarilor USR.

Trebuie spus că proiectul de lege privind adoptarea certificatului verde digital a fost respins de Senat pe 27 octombrie. Camera Deputaţilor este for legislativ decizional, astfel că intrarea sau nu în vigoare a legii va fi tranșată aici.

Sursa: evz.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x