Actualitate, Externe

New York are, în premieră, o femeie guvernator. I-a luat locul lui Andrew Cuomo, acuzat de hărțuiri sexuale Citeşte întreaga ştire: New York are, în premieră, o femeie guvernator. I-a luat locul lui Andrew Cuomo, acuzat de hărțuiri sexuale

Kathy Hochul a depus jurământul marți, la scurt timp după miezul nopții, în condițiile în care demisia lui Andrew Cuomo devenise oficială luni, la ora locală 23:59, potrivit postului NBC News.

În vârstă de 62 de ani, Kathy Hochul a depus jurământul în faţa judecătoarei Janet DiFiore, în Capitoliul statului, în Albany, și a devenit astfel prima femeie guvernator al statului New York. O ceremonie oficială de preluare a funcției este programată marți, la ora locală 10:00, în prezența familiei lui Kathy Hochul și a altor politicieni din New York. Ulterior, marți după-amiază, Kathy Hochul va susține primul să discurs în calitate de guvernator în care, cel mai probabil, își va anunța prioritățile. Până acum ea a evitat să dea detalii despre planurile sale după preluarea funcției care a fost ocupată de Andrew Cuomo timp de zece ani, susținând că statul nu poate avea doi guvernatori în același timp.

Ea a precizat totuși că una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi legată de obligativitatea purtării măștii de protecție, mai ales în condițiile în care se apropie începutul noului an școlar. Cine este Kathy Hochul Kathy Hochul a fost membră a Congresului, din Buffalo, și viceguvernator din 2015.

Ea a promis un mandat mai transparent decât al predecesorului său, iar în cele două săptămîni de când Cuomo și-a anunțat demisia, a avut mai multe întîlniri cu aleși din New York pregătindu-se să-și construiască administrația. „Nimeni nu va descrie vreodată administrația mea ca fiind un mediu de lucru toxic”, a declarat în fața jurnaliștilor la scurt timp după ce Andrew Cuomo a anunțat că demisionează. Hochul va duce la capăt restul de mandat al lui Cuomo și a anunțat deja că vrea să candideze anul viitorul pentru funcția de guvernator.

Andrew Cuomo a fost guvernator al statului New York timp de zece ani Plecarea lui Andrew Cuomo din funcția de guvernator al New York-ului după zece ani a venit în contextul unui raport al procurorului general al statului american care a constatat că acesta a hărțuit sexual 11 femei și a creat un mediu de lucru ostil pentru angajate. Potrivit anchetei, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii nepotrivite la adresa a 11 femei, foste sau actuale funcționare ale statului. Procurorul din New York a precizat că prin acest comportament, Cuomo a încălcat mai multe legi federale și ale statului. Andrew Cuomo a negat acuzațiile.

Sursa: Libertatea.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile