Actualitate

NOI RESTRICȚII! Circulația va fi restricționată, magazinele se închid mai repede. Totul după rata de incidență

Premierul Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat noi măsuri restrictive, pentru limitarea răspânirii pandemiei, iar secretarul de stat Raed Arafat a detaliat măsurile.

Șeful DSU a mai precizat că circulația persoanelor va fi permisă în noaptea Paștelui catolic până la ora 2 noaptea. ”S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox (1-2 mai) – și atunci vor fi stabilite ore speciale, însă nu apare în hotărârea de guvern, căci este valabilă până pe 14 aprilie. Va exista o nouă hotărâre de guvern”, a adăugat acesta.

Arafat a mai adăugat că circulația în afara localității nu va fi restricționată, iar declarația pe propria răspundere în localitate este necesară numai pentru după ora 20, dar nu în jurul casei.

Principalele declarații ale secretarului de stat Raed Arafat:

În cursul săptămânii trecute am avut o ședință cu grupul consultativ pentru CNSU. Au fost propuse mai multe măsuri, dintre care a rezultat hotărârea nr. 20 din 2021. Măsurile adoptate sunt:

  • La o incidență de peste 4 la mie, în zilele de weekend (vineri, sâmbătă, duminică), circulația e permisă până la ora 20, iar operatorii economicii pot rămâne deschiși până la ora 18.
  • La o incidență de peste 7,5 la mie, circulația persoanelor este permisă doar până la ora 20 toată săptămâna, iar operatorii economicii rămân deschiși până la 18 la fel, toată săptămâna.

Sunt abilitați miniștrii sănătății și de resort să modifice ordinele în legătură cu numărul persoanelor admise înăuntrul magazinelor și cum se verifică aceste măsuri.

Sărbătorile Pascale

Pentru sâmbătă și duminică (27 și 28 martie ), măsura va fi extinsă până la ora 22 pentru persoanele care vor participa la serviciile religioase ale Sărbătorii Pascale.

Pentru noaptea de 3 spre 4 aprilie, se va permite circulația în afara gospodăriei între 20 până la 2, pentru slujbele Paștelui Catolic. S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox (1-2 mai) – și atunci vor fi stabilite ore speciale, însă nu apare în hotărârea de guvern, căci este valabilă până pe 14 aprilie. Va exista o nouă hotărâre de guvern.

Sălile de fitness

Operatorii economici cu activitatea de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie și se va relua când incidența scade sub 3,5 la mie.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile