Președintele Klaus Iohannis declarații de presă
Actualitate

NORMALITATE/ Klaus Iohannis anunță renunțarea la restricțiile de noapte și la mască

Klaus Iohannis, Președintele României, după o ședință la Palatul Cotroceni, a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor începe din acest weekend, mai exact din data de 15 mai. Astfel, nu vom mai fi nevoiți să purtăm măști pe stradă și restricțiile de noapte vor fi scoase.

,,Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioada de vară, ne pregătim de relaxare. (…) Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare” , a spus șeful statului într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

O altă măsură pronunțată în prima etapă a relaxării este desfășurarea activităților sportive în aer liber. Acestea ,,vor putea fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a mai adăugat șeful statului.

În ceea ce privește școlile, președintele spune că se așteaptă ca majoritatea elevilor să se reîntoarcă în bănci. ,,E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală”, a mai declarat șeful statului.

Relaxare și la 1 iunie

Din data de 1 iunie, Iohannis promite că vor fi retrase și măsurile din interior, dar doar cu condiția vaccinării. O altă măsură este vizată de organizarea nunților botezurilor sau a meselor festive cu 50 de participanți în interior și 70 de persoane în exterior. Totuși, Iohannis condiționează din nou totul de vaccinarea populației. „Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți”.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile