Actualitate, Externe

Nou atac în Kabul – Cinci rachete au fost trase spre aeroport înainte de retragerea SUA

Cinci rachete au fost trase, luni dimineaţa, spre aeroportul din Kabul, potrivit unor oficiali americani. Sistemele de apărare antirachetă instalate la aeroport ar fi interceptat rachetele. Atacul are loc cu mai puţin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operaţiunea de retragere a trupelor.

Haosul actual din Afganistan putea fi evitat dacă Joe Biden ar fi acceptat oferta inițială a talibanilor ca Statele Unite să dețină controlul total asupra Kabulului și aeroportului capitalei.
Potrivit unui articol din Washington Post, în momentul în care talibanii au început să preia controlul asupra Afganistanului, importanți comandanți militari americani s-au întâlnit cu liderul taliban Abdul Ghani Baradar la Doha.
Baradar le-a făcut ofițerilor americani oferta ca Washingtonul să preia controlul asupra Kabulului până la încheierea retragerii trupelor americane. Oferta a fost declinată.

Biden, informat despre noul atac cu rachetă.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre un atacul cu rachete care a vizat aeroportul din Kabul, iar evacuările continuă ”fără întrerupere”, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, relatează AFP.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile