Actualitate, Politic, Sport

Novak Djokovic, împotriva Australiei – Procesul sportivului sârb, transmis live în toată lumea

Jucătorul de tenis Novak Djokovic află luni dacă va primi permisiunea să participe la turneul Australian Open. El va apărea în fața unei instanțe din Australia care va lua o decizie în acest sens.

Procesul în care este implicat jucătorul de tenis sârb a atras atenția unui număr imens de persoane. Scandalul declanșat după ce autoritățile din Australia au refuzat să-i permită intrarea în țară din cauză că nu este vaccinat, a cuprins întreaga lume.

Din acest motiv, jurații australieni au decis ca audierea lui Novak Djokovic să fie transmisă în direct în toată lumea. Decizia are la bază dorința de a asigura o transparență totală în acestă speță. Jurații nu doresc ca procesul lui Djokovic să dea ocazia altor interpretări și speculații conspiraționiste.

Procesul este programat pentru luni, 10 ianuarie, cu începere de la ora 01:00 dimineața, ora României. Anunțul a fost făcut de către publicația sport.blics care a fost preluată de Eurosport.

Pe ce se bazează apărarea lui Djokovic

Avocații lui Novak Djokovic susțin că acesta a avut recent COVID, fiind testat pozitiv pe 16 decembrie. Ei cer să fie lăsat să intre în Australia deoarece se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire și nu ar fi avut nevoie de vaccin.

În plus, ei spun că scutirea de la vaccin a fost primită din partea unei comisii independente de medici, la cererea Federației de Tenis din Australia. Documentul a fost aprobat și de autoritățile regionale din statul Victoria, unde se desfășoară turneul. Au adus și un document din partea Departamentului de Imigrări, potrivit căruia jucătorul îndeplinește criteriile pentru a nu sta în carantină la intrarea în țară.

În schimb, autoritățile sanitare federale nu sunt de acord cu această excepție. Acestea l-au înștiințat pe Craig Tiley, directorul turneului și șeful Tennis Australia, că persoanelor în cauză nu li se va acorda permisia de intrare în țară fără carantină.

Pe de altă parte, testul pozitiv al lui Djokovic, datat din 16 decembrie depășește termenul-limită anunțat de organizatorii Australian Open. Pentru ca scutirea să fie acceptată și verificată, testul trebuia depus nu mai târziu de 10 decembrie 2021, după cum se arată pe site-ul turneului.

Mai multe semne de întrebare

Un alt semn de întrebare este ridicat de participarea jucătorului sârb la un eveniment public, în țara natală, în aceeași zi în care susține că a fost infectat. El a participat la un eveniment în Serbia, la care nu s-au purtat măști și care a fost organizat într-o sală.

O zi mai târziu, pe 17 decembrie a participat la „Novak Tennis Center”, unde s-a și fotografiat alături de câțiva copii.

Problemele actuale îl vor motiva și mai mult

În așteptarea procesului, sportivul a primit mesaje de susținere din partea mai multor colegi. Unul dintre aceștia este și Nick Kyrgios (27 de ani, 93 ATP) care, în trecut, a avut mai multe dispute cu sârbul. Kyrgios este de părere că situația îl va determina și mai mult pe Nowak Djokovic să lupte pentru trofeul pus în joc la turneul de tenis de la Australian Open.

„Dacă va avea voie să joace la Australian Open, cred că va fi foarte determinat să joace bine. Cred că toată situația asta nu face decât să îl alimenteze, în opinia mea. Știm cu toții ce competitor bun este. Nu ajungi un mare campion ca el fără să ieși din împrejurări ca acestea. Sunt sigur că a trecut prin lucruri mai complicate decât, știți voi, să petreacă câteva zile în plus într-o cameră de hotel. Cred că dacă era o persoană normală nu s-ar fi confruntat cu asta. Sper doar ca totul să se rezolve curând”, a declarat Kyrgios, citat de First Post.

Sursa: EVZ

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile