Actualitate, Externe

„Nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri”- Viktor Orban promite că nu va renunţa la legea criticată de Bruxelles

Premierul Ungariei, Viktor Orban, susține că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice. Orban a scris, joi, un mesaj pe Facebook în care promite că nu va renunţa la legea criticată de Bruxelles.Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o „nefastă, abjectă, profund contrară valorilor fundamentale ale Uniunii Europene”.

”Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru”, a scris Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook, în ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice.

Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională, iar ”birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri”, a promis premierul ungar.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ”corectează” respectiva lege. ”Această lege este nefastă, este abjectă (…), profund contrară valorilor fundamentale ale UE: protejarea minorităţilor, apărarea drepturilor omului, valori ancorate în tratatele noastre”, a indicat şefa executivului comunitar.

Într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat joi un imens balon în formă de inimă în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Sursa: digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile