Actualitate

Numărul crimelor în SUA a crescut cu 33%. Omucideri, violuri și jafuri înregistrate în marile orașe americane

Marile orașe din Statele Unite au înregistrat o creștere cu 33% a omuciderilor anul trecut, în timp ce pandemia a cuprins toată țara, milioane de oameni s-au alăturat protestelor împotriva nedreptății rasiale și a brutalității poliției, iar economia s-a prăbușit din cauza crizei epidemice. CNN notează că această creștere a criminalității a continuat și în primul trimestru al acestui an.

Conform unei asociații a polițiștilor, care reprezintă cele mai mari orașe din SUA și Canada, 63 dintre cele mai mari 66 de jurisdicții de poliție au înregistrat creșteri în cel puțin o categorie de infracțiuni violente în 2020, care includ omucideri, violuri și jafuri. Doar trei mari jurisdicții, printre care Baltimore și Carolina de Nord, nu au raportat creșteri în niciuna dintre aceste categorii de infracțiuni violente.

În Chicago, omuciderile au crescut cu 33% în primele trei luni ale anului comparativ cu 2020, în timp ce incidentele care implică schimburi de focuri au crescut cu aproape 40%. În New York, datele NYPD, arată că numărul crimelor a crescut cu aproape 14%, în timp ce împușcăturile au crescut cu aproape 50%.

În Los Angeles, omuciderile au crescut cu aproape 36% în primele trei luni ale anului. Cele trei orașe, cele mai mare din țară, au înregistrat toate creșteri semnificative anul trecut față de 2019.
Conform CNN, creșterea de la an la an a statisticilor privind criminalitatea violentă nu poate pusă pe seama unui singur factor. Omuciderile și împușcăturile sunt un fenomen intens local care poate crește din zeci de motive.

Sursă: CNN, Biziday

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile