Actualitate, Externe

O decizie fără precedent în UE, Austria: De luni, începe vaccinarea copiilor între 5-11 ani – Persoanele nevaccinate vor fi izolate

Copii cu vârstă între 5-11 ani vor putea fi imunizați, în Viena, ceea ce reprezintă o premieră în Uniunea Europeană. De altfel, cancelarul austriac a anunţat, vineri, că persoanele care nu sunt vaccinate sau care nu dețin certificat de anticorpi vor fi izolate, la nivel național.

Această serie de măsuri drastice vine ca urmare a înregistrării unui număr record de noi contaminări cu COVID-19.

Se va undă verde izolării la nivel național

„Obiectivul este clar: vrem să dăm undă verde unei izolări la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate”, a anunțat Alexander Schallenberg, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro.

Deocamdată, nu a fost anunțată și data de la care va fi pusa în practică această măsură. Mai întâi trebuie primit avizul Parlamentului, duminică.

În Austria, aproximativ 65% din populaţie a primit cele două doze de vaccin, cu 2 procente mai puţin decât media europeană (care este de 67%).

Ce prevede măsura izolării persoanelor nevaccinate

Măsura privind izolarea persoanelor nevaccinate sau care nu dețin certificat de anticorpi se va aplica de luni în landurile Austria Superioară (nord) şi Salzburg (vest), printre cele mai afectate de pandemie.

Astfel, cei care nu dețin acest certificat verde nu mai au voie să părăsească locuința decât pentru a merge la cumpărături, pentru a face sport sau pentru îngrijiri medicale. Potrivit cancelarului, vor fi efectuate verificări neanunţate.

Totuși, măsura are nevoie și de aprobarea tuturor guvernatorilor regionali, care se vor întruni la sfârşitul săptămânii.

În prezent, în Austria, se înregistrează zilnic peste 10.000 de noi cazuri.

Începând de luni, copiii sub 11 ani pot fi vaccinați

De asemenea, și primarul Vienei, Michael Ludwig, a anunţat, într-un comunicat, noi măsuri „pentru a stopa dezvoltarea periculoasă” a virusului în capitală austriacă. Așadar, începând de luni, copiii cu vârsta între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinaţi cu Pfizer-BioNTech la unul din centrele de vaccinare vieneze.

Aceasta este o decizie fără precedent în UE. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu şi-a dat încă aprobarea pentru utilizarea vaccinului, dar ţările membre au dreptul de a folosi produse neautorizate pentru a răspunde unei urgenţe de „sănătate publică”.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile