Actualitate

O femeie din județul Cluj a murit la trei luni după vaccinarea cu doza a doua de Pfizer

La Spitalul din Turda pe secția de Terapie Intensivă o femeie în vârstă de 70 de ani a decedat. Aceasta era confirmată pozitiv cu coronavirus în ciuda imunizării cu ambele doze a vaccinului produs de Pfizer. Rapelul era făcut în luna februarie.

Reacția oficialilor

Cu toate acestea, medicii au testat-o ulterior pentru anticorpi, iar femeia avea 6.700, potrivit G4Media.ro. Andrașoni Victor, directorul medical de la spital, spune că „avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.”. De asemenea, doctorul Stănilă Ovidiu, managerul spitalului, declară: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată via a vis de particularitatea acestui caz.”

Vaccinați și confirmați cu COVID

La mai multe spitale din județul Cluj și nu numai au ajuns persoane vaccinate, iar mai apoi infectate cu SarS-CoV-2.

Teoria expusă de medici

Unul dintre medicii care au tratat-o pe pacientă în secția de Terapie Intensivă, Sergiu Habago, este de părere că femeia a avut o expunere la COVID-19 undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv.

„E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu COVID activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv.
După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit. Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție COVID minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America.”, spune acesta.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile