Actualitate, Politic

O nouă MINERIADĂ, în 2021? Miron Cozma anunţă că ortacii pleacă spre Bucureşti!

Minerii protestează deja de aproximativ 4 zile la Târgiu Jiu. De ce? Din cauză că legea prin care se pot pensiona cu până la 13 ani mai devreme nu este pusă în aplicare cu toate că a fost aprobată şi publicată în Monitorul Oficial.

Ortacii sunt decişi să meargă mai departe. Până la Bucureşti. Adică ameninţă cu o nouă mineriadă. A spus-o chiar Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Ministerul n-are softul necesar aplicării legii

Cozma a dezvăluit că motivul pentru care această lege nu a fost pusă în aplicare este acela că Ministerul Muncii nu are softul necesar aplicării legii.

E încă o dovadă cât de nepregătit este acest Guvern pentru aplicarea legilor în vigoare. Cîţule, Camera Deputaţilor este a treia putere în stat, voi sunteţi a patra putere. Voi trebuie să respectaţi şi să aplicaţi legea. Voi sunteţi nepregătiţi să aplicaţi o lege.

Ei au o mare problemă. Nu au softul pentru aplicarea legii. Ministerul Muncii de trei luni trebuia să fie pregătit pentru acest soft prin care să transmită informaţiile la direcţiile judeţene pentru a avea modul în care se calculează pensiile la grupa a doua de muncă.

Minerii au început să se adune în grupuri mici, au trecut 34 luni, cât să mai aştepte minerii? Nu suntem la dispoziţia ta. Să nu vă imaginaţi că minerii sunt laşi. Să ştiţi că minerii în frunte cu mine încă trăiesc”, a spus Miron Cozma.

Nu beneficiază de modificările legislative

Sute de minerii și energeticienii au fost la casele de pensii să își depună dosarele de pensionare, dar de acolo au primit vestea că legea nu poate fi aplicată încă și nu pot ieși la pensie mai devreme cu 13 ani.

În acest fel, oamenii au ieșit în stradă, amenință cu proteste de amploare și chiar că vor merge la București unde vor intra în greva foamei în fața Ministerului Muncii până când se va da o Ordonanță de Urgență pentru ca această lege să fie aplicată.

 

Sursa:  Ziarul National

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile