Actualitate

O prezentatoare BBC a murit după vaccinare de la cheaguri de sânge

O prezentatoare premiată a postului de radio BBC a murit la spital după ce a suferit cheaguri de sânge în urma vaccinului AstraZeneca, a dezvăluit familia acesteia, potrivit Daily Mail.

Lisa Shaw, care lucra pentru BBC Newcastle, a acuzat dureri de cap „severe” la o săptămână după ce a făcut vaccinul și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, au precizat rudele într-o declarație.

Shaw, în vârstă de 44 de ani, a murit la Royal Victoria Infirmary, Newcastle, vineri după-amiază, după ce a fost tratată la terapie intensivă pentru cheaguri de sânge și hemoragii.

Un certificat constatator al decesului menționează vaccinul ca fiind unul dintre factorii posibili, dar documentul nu stabilește cauza morții. Probabil că aceasta se va afla doar în urma unei anchete privind moartea ei.

Nu se știa despre prezentatoare că ar fi avut probleme de sănătate, iar moartea ei a fost un șoc devastator pentru familie și colegi.

Peste 330 de cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au fost depistate după vaccinare, iar 58 dintre acestea s-au soldat cu decesul persoanei în cauză.

Sursa: ActiveNews/BBC News

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile