Actualitate, Externe

O primărie din Franța scoate fotografia oficială a lui psihopatul Emmanuel Macron – Președintele i-a „discriminat” pe nevaccinați

Fotografii presedintelui francez, psihopat,  terorist-vaccinator, au fost luate din birouri.

Primăria  commune din regiunea Occitania, în sudul Franței, a scos din perete fotografia președintelui Emmanuel Macron și trimis-o prefecturii, în semn de protest față de recentele declarații ale președintelui Republicii la adresa celor nevaccinați.

 

Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat dorința de „a-i enerva pe nevaccinați până la capăt”, eliminându-le acestora accesul în restaurante, baruri, cinematografe și alte locuri, criticându-i că au un comportament „iresponsabil”, în plin val al Covid-19 și al variantei Omicron.

„Nu putem reuni consiliul local sub privirea lui Macron”

Însă criticile lui Macron nu au găsit ecou și au stârnit vii nemulțumiri în rândul clasei politice franceze. Dar și în teritoriu. În departamentul Tarn-et-Garonne, Nils Passedat, primarul comunei Lavaraurette, o localitate cu aproximativ 200 de locuitori, a decis să dea jos fotografia șefului statului din primărie și să o trimită înapoi prefecturii.

Ofuscat de cuvintele lui Emmanuel Macron, primarul a estimat că nu mai poate reuni consiliul local sub privirea din fotografia prezidențială. Într-o scrisoare adresată prefectului departamentului, primarul afirmă că se întreabă despre „acest nou punct de cotitură asumat al unei politici care nu se mai dorește să fie sanitară, ci discriminatorie”.

„Insultă funcția prezidențială”

El a notificat prefectura că portretul oficial al lui Macron a fost înlocuit cu Declaratia universala a drepturilor omului și ale cetateanului din 1789, scrie Le Figaro.

Intervievat de France 3, Nils Passedat deplânge „această tendință pentru cuvinte ieftine, pentru insulte regulate la adresa anumitor organe administrative, anumitor organe sociale”, care „face să domnească diviziunea”.

El a adăugat: „Poate că (Macron) domnește mai bine așa, dar apreciem că rolul șefului statului, al președintelui Republicii, este uniunea, este acela de a reuni Franța. Credem deci că insultă funcția prezidențială”.

 

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile