Actualitate

O studentă din Thailanda a trăit coșmarul vieții ei după ce a fost diagnosticată cu cheaguri de sânge: Prima dată și-a pierdut piciorul din cauza vaccinului. Acum și-a pierdut viața

O studentă în vârstă de 20 de ani, al cărei picior a fost amputat după ce a primit vaccinul anticovid, a murit din cauza unor cheaguri de sânge pe creier, informează International Business Times și Bangkok Post. 

Ketsiree Kongkaew, care a studiat la Colegiul Comunitar Phangnga din Thailanda, a murit în urma unui accident vascular cerebral hemoragic după o operație pe creier.

Tânăra, care fusese internată la Spitalul Songklanagarind, își pierduse anterior piciorul stâng după ce a dezvoltat cheaguri de sânge în urma celei de-a doua doze de vaccin COVID-19, potrivit The Bangkok Post.

Kongkaew primise două mărci diferite de vaccin pentru prima și a doua doză. Prima ei doză a fost un vaccin COVID-19 dezvoltat de compania chineză SinoVac, iar cea de-a doua a fost de la Oxford-AstraZeneca.
Hemoragia cerebrală pe care medicii au încercat să o trateze luni de zile a fost rezultatul medicamentelor trombolitice pe care le lua pentru tratarea cheagurilor de sânge, a declarat pentru publicație Anupong Thammarong, colegul de clasă al lui Kongkaew.
Kongkaew s-a simțit rău pentru prima dată după ce a primit a doua doză a vaccinului pe 13 august. Eleva s-a plâns de febră și de dureri în piept pe 16 august. Atunci, un medic de la Spitalul Phangnga a diagnosticat-o cu o infecție a vezicii urinare.
Ea a fost transportată de urgență la spital după ce s-a plâns de dureri puternice la piciorul stâng. O radiografie a arătat ulterior că avea cheaguri de sânge care necesitau o intervenție chirurgicală urgentă. Din cauza stării sale, Kongkaew a fost transferată la mai multe spitale înainte ca medicii de la Spitalul Songklanagrind să decidă să îi amputeze piciorul.
Familia ei a primit 400.000 de baht thailandezi sub formă de asistență financiară familială de la Oficiul Național de Securitate Sanitară din țară.
Sursa: Andrei Nicolae / ActiveNews/ Bangkok Post

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile