Actualitate, Politic

Obrăznicia ambasadei Kievului la București: După ce că prigonesc românii din Ucraina, ucrainenii mai vor și pedepsirea celor din România – glumeții din Berzunți

Ambasada Ucrainei în România a cerut anchetarea paradei desfășurată în ajunul Anului Nou, în Berzunți, unde oameni costumați în soldați ruși, vehicule transformate în tancuri și rachete și inscripționate cu „Z” au defilat pe străzi, în încercarea de a surprinde realitățile anului 2022.

Amintim că Zelenski a promulgat legea care interzice românilor limba română în școli în ciuda protestului MAE

Iată ce a transmis Ambasada Ucrainei:
„Cu regret constatăm faptul că în ziua în care Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.
Suntem convinși că asemenea manifestare contrazice poziția poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat pentru Ucraina în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului ucrainean.
„Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea românească. Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată. Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, a  transmis Ambasada Ucrainei, potrivit Hotnews.
După promulgarea Legii minorităților, Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski.
Șeful statului român „s-a referit pe larg” în timpul discuției la acest subiect care „a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române și al reprezentanților comunității române din Ucraina”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, relatează HotNews.
„Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat Președintelui Zelenski identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări. În acest sens, cei doi Președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate”, precizează sursa citată.
La rândul său, președintele Ucrainei a scris pe rețelele sociale despre convorbirea telefonică cu Klaus Iohannis, insistând pe cooperarea în domeniul apărării, însă fără a menționa ceva de Legea minorităților.
însă fără a menționa ceva de Legea minorităților.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile