Actualitate

Oficial: Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie

Agenția europeană pentru medicamente (EMA) a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul de la Pfizer. Autoritățile din România au anunțat deja că imunizarea copiilor între 12 și 15 ani va începe în câteva zile de la autorizarea vaccinului de către EMA. Detalii despre când va avea loc vaccinarea adolescenților au fost făcute de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Agenția europeană pentru medicamente (EMA) a dat undă verde pentru aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer pentru copii cu vârsta de peste 12 ani.

Anunțul a fost făcut de EMA vineri,  la Amsterdam, transmite FAZ.net.

Este primul vaccin din UE care este aprobat și pentru persoanele sub 16 ani în cele 27 de state membre. Până acum, vaccinul era autorizat pentru vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie, chiar de săptămâna viitoare. Șeful CNCAV a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 pentru copii va avea loc în centrele existente, dar doar în acelea care au vaccin de la compania Pfizer și prin cabinetele medicilor de familie.

 

SURSĂ: realitatea.net

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile