Actualitate

Ofițerul de poliție care a îngrozit Marea Britanie: A violat peste 40 de femei în 20 de ani

Ofițerul David Carrick, de la Poliția Metropolitană, a recunoscut că este un violator în serie care a săvârșit zeci de infracțiuni sexuale timp de 20 de ani, potrivit BBC. Un ofițer al Poliției Metropolitane, care s-a folosit de poziția sa pentru a comite infracțiunile, a recunoscut zeci de violuri și infracțiuni sexuale împotriva a 12 femei. David Carrick, în vârstă de 48 de ani, care a cunoscut unele victime prin intermediul site-urilor de întâlniri, a pledat vinovat pentru 49 de infracțiuni, comise de-a lungul a două decenii.

Poliția metropolitană a oferit scuze după ce s-a aflat că un angajat a intrat în atenția anchetatorilor pentru nouă incidente, inclusiv acuzații de viol, între 2000 și 2021. Un ofițer superior a declarat că infracțiunile sale au fost „fără precedent în poliție”.

„Ar fi trebuit să identificăm modelul său de comportament abuziv și, pentru că nu am făcut-o, am ratat oportunități de a-l elimina din organizație”, a spus comisarul adjunct Barbara Gray. Carrick a fost suspendat din funcție după ce a fost arestat în octombrie 2021. Infracțiunile sale au început în 2003 și au fost făcute până în 2020, iar cele mai multe au avut loc în Hertfordshire, unde locuia.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că este „absolut dezgustat și îngrozit” de crimele lui Carrick. El a mai spus că „trebuie să se răspundă la întrebări serioase despre cum a putut să abuzeze de poziția sa de ofițer în acest mod îngrozitor”.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile