Actualitate, Social

OPINIE/ AVOCATUL George Piperea despre coronavirus și măsurile de combatere și prevenire impuse de autorități

Avocatul George Piperea face o postare pe pagina lui personală de Facebook. Acesta este total nemulțumit de ceea ce se întâmplă atât la nivel național cât și internațional în ceea ce privește COVID-19. Consideră că măsurile sunt mult prea drastice, că omenirea nu mai poate rezista fără socializare, că obligativitatea vaccinării nu ar trebui să existe și că toți copiii care au crescut astfel vor avea traume și suferințe. Revolta vine și din cauza faptlui că în România există probabilitatea mare de a se anula și celebrarea Sărbătorilor Pascale și Învierea lui Isus Cristos.

Mesajul lui Piperea

„În ciuda sugestiei lui Fauci de a se purta nu o mască, ci două sau chiar trei, majoritatea guvernatorilor statelor americane au dispus ridicarea obligativității purtării măștii și revenirea treptată la normalitatea căreia toată lumea îi duce dorul. Nu prea mai ține narațiunea cu valul 3, 4 și n-șpe. Populația, mai ales cea tânără, s-a cam săturat de de-socializare și de rolurile primite în penibilul spectacol de wrestling mexican pe care lumea a fost obligată să îl joace și să îl aplaude. Iar populația sărăcită a ajuns, probabil, cu cuțitul la os – de foame nu țin nici reclamele sau avatarurile cu sferturi de curcubeu, nici discursurile exaltate și râzânde ale lui Gates. În plus, datoriile pentru tragerile de pe credit-card, pentru ipoteci și pentru studii nu se plătesc cu banii tipăriți de Federal Reserve (2 trilioane pe vrema lui Trump, promisiuni de încă 1,9 trilioane de la Biden) – acei bani nu se duc la populație, ci la marile corporații neo-feudale din Big Tech, Pharma și Finance. Cei 2000 de dolari/iobag promiși de Trump se transformaseră, oricum, în 1600 de dolari, din cauza programului Federal Reserve de creștere a masei monetare M2 cu 66% într-un singur an.

Belgia se opune pașaportului de vaccinare

Notă intermediară – Belgia, în mod neașteptat, se opune pașaportului de vaccinare și obligă Pfizer să își mute capacitățile de stocare în altă țară (Cîțu – Voiculescu se laudă că stocarea se va face la București, dar nu există asemenea capacități – este nevoie, totuși, de depozite pentru 2 mld doze, ținute la minus 80 de grade …).

Măsuri drastice

Între timp rata de infectare crește în București, ca făt frumos, ceea ce îi permite lui Arafat să își joace în continuare rolul sumbru, de cioclu – orașele vor fi din nou carantinate, cu consecința re-închiderii școlilor și a interzicerii Paștelui (din nou …). E foarte probabil că rata infectărilor a fost lăsată să crească din nou, din pix (manevra re-introducerii focarelor în calculele statistice este mai mult decât străvezie, este transparentă) pentru că protestele s-au înmulțit și s-au intensificat.

Căderi emoționale la tineri

Nu știu cum se va putea rezolva problema căderii emoționale pe care o trăiesc copiii și adolescenții și nici cum se va putea depăți cu bine marele necaz al creditelor „neperformante” și al supra-îndatorării, care va cauza curând zeci de mii de evacuări din locuințele familiale, dar este cert că vor apărea foarte multe tentative ca oamenii să își facă singuri dreptate. Și tot felul de gesturi necugetate, din care vor surveni suferințe și tragedii ale nevinovaților, așa cum deja se vede la tv.

Cât de profesionist acționează în astfel de situații poliția și ISU (asupra căruia hegemonia lui Arafat este încă indiscutabilă) s-a văzut. Putem să avem „încredere”. La fel cum putem să avem „încredere” în justiția română pro-bănci și pro-colectori de creanțe.

Atitudinea autorităților

Rămâne de văzut cum va reacționa societatea la mișculațiile care se fac în vederea desființării jandarmeriei. Eu sunt fan, mai ales având în vederea excesele de zel pandemic ale unor jandarmi și ale șefilor lor, care au amendat, bătut și băgat în dubă pentru „infracțiunea” de a nu completa corect declarația pe propria răspundere, pentru oribila faptă de a vinde pătrunjel pe trotuarul de lângă închia piață agro sau pentru delictul de a te plimba bramburea, fără mască, în aer liber, în vârf de munte, pe miriște sau în jurul mesei de Crăciun ori a artificiilor de Revelion. Culmea este că și niște protestatari – polițiști s-ar putea să fie și ei fani, căci jandarmii i-au cam (com)bătut și pe ei …”, scrie avocatul pe pagina persoanală a rețelei de socializare.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile