Actualitate

OPINIE/ Iosefina Pascal. Despre studenții care sunt obligați să se înțepe și restrângerea drepturilor

“Este dreptul studentului, cetățeanului, de a-și introduce, sau nu, în corp anumite substanțe. În acest moment, nu avem un temei juridic să interzicem dreptul fundamental la educație al studentului pe motiv că este bolnav sau contagios.

Astfel, nu există în acest moment un temei juridic al încetării actului educațional pe motivul inteparii. Studentului nu i se poate întâmpla nimic. Ba dimpotrivă, este o încălcare a libertăților și drepturilor fundamentale si trebuie tratată ca atare în instanță.

Simplul fapt că s-a făcut un SONDAJ în rândul studenților cu privire la o asemenea măsură (înțeparea obligatorie sau testarea obligatorie) denotă faptul că acești indivizi din conducerea universității încalcă LEGEA. DPDV juridic, asta se numește ȘANTAJ.

Avand in vedere faptul că vorbim despre UNIVERSITĂȚI DE STAT, cred că, atât conducerea acestor universități, cât și Ministrul Educației și Ministrul Sănătății, trebuie trași la răspundere pentru aceste grave abuzuri.

Se impune, totodată, o investigație serioasă cu privire la “testele obligatorii pe banii studenților”, pentru că intrăm în sfera penalului, având în vedere că tot universitățile pun la dispoziție aceste “teste”.

Am primit zeci de astfel de mărturii din toată țara, au primit foarte multe persoane aceleasi mesaje disperate, de la studentii din toate universitățile de medicină: Medicii de mâine sunt cobaii de azi.”, scrie Iosefina Pascal pe Facebook.

Aici găsiți anchetele jurnalistei Pascal pe acest subiect:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=879353425960023&id=425531824675521

https://t.me/iosefinapascal/69

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile