Actualitate

Pacient clujean internat cu COVID-19. Mărturii cutremurătoare. „Legați de pat, intubați și omorâți”

În spațiul online au apărut o serie de mărturii cutremurătoare din spitalele românești, pe care unii le numesc spitalele groazei. După scandalurile de la Târgu Mureș, Sibiu, Arad și alte municipii, aparent a venit rândul Clujului. Un pacient internat cu coronavirus face o postare pe pagina de Facebook în care povestește experienâa proprie și cum sunt tratați pacienții.

Pacientul declară că și-a văzut colegii legați de pat și că sistemul medical din România s-a transformat într-unul criminal. Pentru o bună înțelegere redăm integral mărturia pe care am găsit*o pe pagina de Facebook „Mișcarea România Liberă”.

Mărturia pacientului clujean

”Sunt de câteva zile internat la Spitalul Clujana, din data de vineri seara, 26 martie 2021. Am fost pe două secții ATI, una la etajul 4 și alta, unde sunt acum la etajul 2.
Au murit pacienți, am văzut pacienți legați de pat, am văzut pacienți care deși respirau, i-au intubat și au fost omorâți. Și acum îmi vine în minte o femeie în vârstă peste 65 ani de lângă geam care era legată de mâini și picioare și abia mai respira biata femeie.

Am încercat să fac ceva, să protestez … dar abia respiram și eu. A venit o asistentă trimisă de cineva și mi-a spus să stau liniștit, să nu ma implic, să fiu cuminte ca să ies în viață din spital.
Aici pe această secție de ATI de la et. 2 e mai lejer, nu se intubează pacienții și e un fel de ATI 2 – deși pacienții sunt omorâți sau cum zicea o asistentă, li s-au terminat zilele.

Nu poți obține informații de genul, câți pacienți au decedat, câți pacienți intubați au decedat, cine a fost medicul care s-a ocupat de persoana intubata si decedata.
Ce am observat, ca trec cel putin 3 medici pe foaia de observatie, ca sa nu fie un medic singur, sa se protejeze, sa minta, sa se scoata ca de fapt pacientul nu a rezistat …
Personal, din ce am vazut, pot sa spun ca multi pacienti nu trebuie intubati … si mai ales nu trebuie ucisi si omorati.”

Text: Ovidiu Marian

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile