Actualitate

Pandemie falsă, documente false?-O persoană a „spart” registrul electronic de evidență a vaccinărilor și a eliberat mai multe adeverințe false

O persoană din Cluj a găsit o „rezolvare” inedită pentru problema adeverinței de vaccinare: a accesat în mod ilegal registrul vaccinărilor și a eliberat în fals documentele. Polițiștii i-au luat urma și efectuează joi dimineață două percheziții.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.

 

Sursa: stiripesurse:ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile