Actualitate, Social

Panică într-un hotel de lux din Râmnicu Vâlcea: 17 persoane, intoxicate cu o substanță necunoscută

Au intervenit de urgență urmatoarele forțe: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 autospecială CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea, 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori, 1 EMUM si 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Dragasani, Brezoi), informează ISU Vâlcea, citat de Adevărul.

Două persoane au avut nevoie de spitalizare

17 persoane au fost intoxicate cu o substanță necunoscută. Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea.

Este vorba despre un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani. Aceștia sunt stabili, conștienți, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.

În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante. Aceasta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.

Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămână pe loc.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa: national.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile