Actualitate, Externe

Pentagonul trage un semnal de alarmă. Rusia, mai periculoasă acum ca înaintea anexării Crimeei în 2014

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, trage un semnal de alarmă cu privire la desfășurarea militară a Rusiei la granița cu Ucraina. Acesta spune că pericolul este mai mare ca cel din 2014 când Rusia a anexat Crimea.

Declarația Pentagonului

“Este cea mai amplă desfăşurare de trupe de la cea din 2014, despre care știm că a fost urmată de încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Continuăm să vedem această acumulare de forțe. Solicităm Rusiei să înceteze aceste provocări și să contribuie la o mai bună securitate și stabilitate în acea regiune. Pot face asta începând să fie mai transparenți cu privire la intențiile lor și la toată această desfășurare. Moscova susține că este vorba despre exerciţii militare, dar nu ne este foarte clar că acesta este obiectivul”, a mai adăugat acesta.

Răspunsul Rusiei

Despre aceste evenimente, ministrul rus de Externe a spus că ”este un răspuns la acțiunile NATO și vom continua să facem exerciții pentru încă două săptămâni”.

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile