Actualitate

Persoanele care au decedat de Covid, deși s-au vaccinat cu ambele doze, ar trebui supuse autopsiei! – spune Dr. Mihaela Secară

Medicii spun că persoanele care au decedat de Covid, deși s-au vaccinat cu ambele doze, ar trebui supuse autopsiei, pentru a se investiga modul în care virusul a acționat. Totodată, persoanele vaccinate care au murit din alte cauze, dar au fost vaccinate anti-Covid, ar trebui să fie autopsiate, pentru a se vedea dacă există o legătură de cauzalitate cu imunizarea artificială, susțin aceștia.

Autoritățile continuă să susțină că decesele de Covid în cazul persoanelor vaccinate sunt mai puține decât cele ale persoanelor nevaccinate. Statistic, însă, afirmația nu are relevanță, având în vedere că doar 30% dintre români s-au vaccinat, în timp ce alți 70% sunt nevaccinați. Cu toate acestea, decesele de Covid în rândul persoanelor vaccinate ar trebui să fie considerate cel puțin cazuistică medicală de interes, iar autopsia investigativă ar trebui să fie obligatorie, susțin medicii. ”Corect ar fi ca decesele la persoane vaccinate să fie supuse autopsiei.

De asemenea, ar trebui făcută autopsia persoanelor vaccinate, ale căror decese nu au o explicație.

Trebuie făcute niște investigații medicale, pentru a se vedea dacă sunt și alți factori decât cei pe care i-am presupus a fi responsabili de decesul respectiv. Aceste autopsii trebuie făcute și dacă a trecut mai mult de o lună și jumătate sau trei luni de la vaccinare, pentru a se vedea dacă sunt și alte leziuni decât știm noi că ar trebui să fie în situația pacientului respectiv, în funcție de ce boli avea la activ. Cu atât mai mult, autopsia ar fi trebuit să fie obligatorie în cazul deceselor persoanelor tinere, în jurul vârstei de 40 de ani, care au suferit brusc și neașteptat un accident vascular-cerebral sau un infarct, în condițiile în care fuseseră vaccinate.

„Medicina este o știință extrem de complexă și trebuie să ai foarte multă răbdare și, mai ales, trebuie să fii foarte obiectiv, fără influențe de niciun fel”, ne spune dr.Oana Mihaela Secară.

Aceasta arată că medicii trebuie să aibă un fel neutru de a investiga, pentru că o investigație nu trebuie să pornească de la concluzii, ci de la ideea că nu știi ce vei găsi. Toate datele trebuie strânse, chiar și cele care, teoretic, sunt nesemnificative, iar în cazul vaccinaților, medicii de familie sau o altă structură, să urmărească reacțiile adverse, să țină permanent legătura cu ei și să noteze orice schimbare și orice simptom apărut, consideră medicii. ”Totul trebuie trecut într-o bază de date și apoi, când se vor uita per ansamblu, vor vedea care sunt cele semnificative, pentru că vor vedea de câte ori apar anumite simptome și la ce intervale. Dar așa, dacă nu ești totalmente neutru, investigația nu va da rezultate”, ne-a mai precizat Dr. Oana Mihaela Secară.

Pericolul proteinei spike

Lezarea endoteliului vascular se produce din cauza proteinei spike și în cazul bolii, dar și în cazul vaccinării, ne spune medicul Oana Mihaela Secară. ”Este posibil ca orice persoană care are o afectare a vaselor de sânge să se confrunte cu niște inconveniente cauzate de vasculită. Fiecare organism se comportă diferit, în funcție de ce este preexistent. Vaccinarea îl poate afecta, așa cum îl poate afecta și boala. Fenomenele acestea de tromboză care au apărut după diferite tipuri de vaccinuri au fost cauzate de lezarea peretelui vascular și de tulburările de coagulare. Există, într-adevăr, acest risc, să apară aceste leziuni vasculare, prin proteina spike, și prin boală, și prin vaccin”, arată medicul.

Nu există un tipar

Medicii spun că evoluția bolii cauzată de virusul Covid nu are un tipar sau vreo regulă strictă. ”Am avut foarte multe cazuri de persoane cu diabet, cu obezitate, care au făcut forme ușoare de boală, am avut cazuri de comorbidități care nu erau atât de marcante și cu forme grave de Covid, persoane relativ tinere care au făcut forme mai grave, dar și cazuri care nici nu au avut comorbidități și au avut reacții puternice la proteina spike. Nu există un tipar sau o regulă absolută, avem surprize din toate direcțiile. Dar ceea ce este știut e faptul că proteina spike este un factor de lezare a endoteliului vascular. Noi niciodată nu vom ști, până nu vom avea foarte multă experiență și foarte multe cazuri trecute prin mâna medicilor și studiate de-a lungul unui timp suficient”, ne-a mai precizat dr.Oana Mihaela Secară.

 

Sursa: Claudia Marcu/national.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile