Actualitate

Peste 300.000 de euro, descoperiți în geanta unui ucrainean la controlul de frontieră, la Halmeu

O sumă considerabilă – în euro – a fost găsită în bagajul unui tânăr șofer ucrainean, la controlul făcut de către polițiștii de frontieră din Halmeu, miercuri dimineață. Bărbatul nu declarase banii, din câte a anunțat Poliția de Frontieră. Astfel că întreaga sumă a fost reţinută până la clarificarea situației.

Descoperirea a fost făcută de către autorităţile de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Halmeu cu ocazia controlului la intrarea în țară.

S-a găsit suma de 319.650 euro

Bărbatul de 32 de ani conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina. „În această dimineață, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclarați la controlul de frontieră. La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparține, iar banii sunt ai lui”, se menționează într-un comunicat transmis miercuri, 14 decembrie, de Poliția de Frontieră.

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Ce a spus bărbatul că voia să facă, de fapt, cu banii

Mai mult, bărbatul a căutat să le explice polițiștilor de frontieră și ce ar fi vrut să facă cu banii – și anume că ar fi intenționat să ajungă în Italia, pentru a cumpăra autoturisme. Însă planul său a fost dat, cel puțin temporar, peste cap. „Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe mașini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina. Însă nu a putut prezenta niciun document justificativ și nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislației în vigoare”, conform sursei citate.

Poliția de Frontieră a mai anunțat că în acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie luate măsurile în consecință.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile