Actualitate, Politic, Social

Petre Daea: „Nu mâncaţi făină de greieri! Lăsaţi-i să cânte! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă de găină”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a luat din nou poziție față de ceea ce pare a fi un program internațional de înlocuire a alimentelor tradiționale cu o seamă de înlocuitori care au aceeași capacitate nutritivă.

”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm.

 

 

Mâncăm sarmale, mâncăm cârnaţi, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiţi acuma ouăle de găină cu vreun vierme. N-are rost să faceţi un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Conform ministrului, trebuie să fim consecvenţi şi în acelaşi timp stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi consecvenţi în a face ce trebuie.

Comentariile lui Daea au apărut după ce Comisia Europeană a autorizat în februarie comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria.

Greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

 

Sursa: 3dots

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Iliescu Eduard
Iliescu Eduard
1 an în urmă

Insectele și greieri nu sunt pentru consumul uman că distruge imunitatea, dar acești sataniști vor să ne ucidă prin 5G serul experimental otrăvit și prin otrăvirea mâncări cu tot felul de produse care conțin carmin și tot felul de solvenți și chimicale, am ajuns să mâncăm șuncă de porc cu carmin și pulpă de porc injectată cu toate prostiile lor ciudate, oameni buni nu vă mai lăsați duși de nas de niște criminali PNL PSD USR că ăștia au distrus sistemul tot.

Telefon
742510847